top of page
  • Yazarın fotoğrafıBozkurt Cendey

Bu dönemde sanal eğitimler, sanal bayi toplantıları, sanal koçluklar yapmanın pek çok sebebi var

Covid-19 ile birlikte belki de bir çok dönemin sonuna geldik.

Ezber bozan durumlar yaşıyoruz. Şimdiye kadar olmaz denilen birçok şeyi oldurmaya başladık. “Evden çalışmak da neymiş, otur ofisinde çalış” diyen patronlar bazı şeylerin mümkün olduğunu gördü.

Personel toplantıları, eğitim çalışmaları, takım koçlukları, yönetici koçlukları ve çalışanların gelişimi için hazırlanan kısa vadeli kurumsal eğitim planları alt üst olup önemli ölçüde değişti. Hatta uzun vadelilerin bile yeniden şekillenme ihtiyacı doğdu.

Aslında bu dönem belki de yeni uygulamaların ve tasarımların ortaya çıkması için bir fırsat dönemi oluyor. Çalışanlarınızın ihtiyacı olan alanlarda eğitim, gelişim ve motivasyon çalışmalarını belki de eskisinden çok daha yoğun ve hızlı bir şekilde uygulamalısınız.

Bu konuda yetkin ve güvenilir olduğunu düşündüğünüz koçlar, eğitmenler ve danışmanlar size en büyük desteği vereceklerdir.

Bugünden itibaren ileriye dönük yapacağınız her türlü, koçluk çalışmaları, eğitim çalışmaları, motivasyon toplantıları ve atölye çalışmalarınızı, şimdiden sanal ortamda yapmanızın avantajlarını biliyor musunuz?

Öncelikle maliyetleri çok düşük. Seyahat yok, salon kiralama yok, yiyecek içecek masrafı yok, çay kahve molası yok, ben önde oturdum sen arkada oturdun derdi yok!

Tasarlaması ve uygulaması hem kolay hem de hızlı. Sanal eğitimlerin, buluşmaların, koçlukların zamanlaması, planlaması ve uygulaması zahmetsiz. Katılımcılara büyük kolaylık ve esneklik sağlıyor. Büyük büyük salonlarda kocaman perdelere uzaktan bakıp yazılanları okumak yerine her şeyi burnunun dibinde görüyorsun.

Gerçekten bir şeyler öğrenmek ve cebine koyup çıkmak isteyenin çok daha kolay odaklanıp keyif alacağı bir ortam. Birebir de yapılabilir, 1000 kişiyle de yapılabilir.

Bunun için öncelikle kendinize sanal bir platform seçin. Bu platformu seçerken şu özelliklerinin olmasına dikkat edin;

· Yüksek kalitede ses ve görüntü olanağı

· Ekran paylaşma opsiyonu

· Akıllı telefon, dizüstü bilgisayar, tablet gibi çoklu cihazlara uygulama desteği

· Kullanımı kolay bir ara yüz

· Chat (yazışma) imkânı

Seçeceğiniz platformlar katılımcı sayınıza göre farklılık gösterebilir. Bazıları ücretli bazıları ücretsiz olabilir. En doğrusu sizin ihtiyaçlarınız dahilinde her birine tek tek bakıp siz ve ekibiniz için hangisinin en fazla faydayı sağlayacağını bulmanızdır. Yoksa emin olun herkes farklı bir tavsiyede bulunacak ve kafanızı karıştıracaktır.

Şu sanal toplantı programlarına bakabilirsiniz;

· GoToMeeting

· Cisco Webex

· Google Hangouts

· Zoom

· Join.me

· Microsoft Teams

· Zoho Meeting

Verimli sanal toplantılar dilerim.

53 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page